Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

2022
02
Sep

Tijdens deze editie van The Living Archive presenteert Nathalie de Vries, mede-oprichter van MVRDV, een live unboxing van het archief van het architectenbureau en bespreekt Associate Professor Janina Gosseye de manieren waarop orale geschiedenissen anders vergeten verhalen toevoeging kunnen brengen aan een archief. De curatoren van de tentoonstelling MVRDVHNI, momenteel te zien in Het Nieuwe Instituut, schuiven aan voor het gesprek dat dieper in gaat op de rol die orale geschiedenissen kunnen spelen bij de constructie van archieven. 

2022
25
Aug
19:00 – 20:00
Het Nieuwe Instituut

Duik op 25 augustus om 19.00 uur in het archief tijdens de gratis Thursday Night Detour met omleider Esmée Dros en ontdek het architectenbureau MVRDV van verhaal tot materiaal.

2022
21
Jun

Architectuurarchieven zoals die door Het Nieuwe Instituut bewaard worden, documenteren het creatieve maakproces en zijn een bron voor een kritische beschouwing van architectuur. Tijdens deze publieke bijeenkomst gaan we in op de betekenis van ‘de kopie’ in het archief en het kopiëren door architecten en ontwerpers.

2022
07
Apr
19:30 – 21:00
Het Nieuwe Instituut

Journalist Tara Lewis kijkt met Alice Bucknell, Tivon Rice en Richard Vijgen ‘door kunstmatige ogen’ naar hun artistieke praktijk. Ze gaat met hen in gesprek over hun AI-gebaseerde of -ondersteunde werk dat in Het Nieuwe Instituut te zien is. Ze voeren een Design Dialogue over de toepassing van kunstmatige intelligentie in onderzoek, ontwerp en beeldende kunst. 

 

2021
15
Nov
18:30 – 19:30
 

GEANNULEERD. In een talkshowsetting geven de founding partners van MVRDV, Winy Maas, Jacob van Rijs en Nathalie de Vries, een toelichting op de totstandkoming van het Depot en gaan zij onder meer in op de actuele situatie van hun bureau, het studio-archief dat deels bij Het Nieuwe Instituut is ondergebracht en de tentoonstelling MVRDVHNI: The Living Archive of a Studio.

2021
15
Nov

GEANNULEERD. Studio Visits is een serie avonden die in het teken staat van de hedendaagse architectuurpraktijk, haar uitdagingen en mogelijkheden. Na meer dan een jaar stil te hebben gestaan pakken we meteen groots uit met een Studio Visit+ bij niemand minder dan MVRDV, for Members only

2021
06
Nov

Het Nieuwe Instituut nodigt je van harte uit om op zaterdag 6 november een kijkje te komen nemen bij MVRDVHNI: The Living Archive of a Studio en bij alle andere tentoonstellingen  in het instituut. Tussen 10.00 en 20.00 uur heb je vrije toegang tot alle museumzalen. Er zijn speciale rondleidingen door onder meer het archief van Het Nieuwe Instituut, architecten draaien toepasselijke dj-sets en er zijn hapjes en drankjes van het team van Coco in Het Nieuwe Café, met het beste uitzicht op het Depot! De hele dag door vinden er verrassingsoptredens plaats.

2021
16
Sep

In aanloop naar de tentoonstelling MVRDVHNI The Living Archive of a Studio gaan medewerkers van Het Nieuwe Instituut in gesprek met Sanne van der Burgh en Leo Stuckardt van MVRDV. Samen praten zij over het concept en ontwerp van de tentoonstelling die in het najaar van 2021 te bezoeken is in Het Nieuwe Instituut, gevolgd door een mondelinge presentatie over de geschiedenis van het Lloyd Hotel.

MVRDVHNI is mede mogelijk gemaakt door:

Alice Bucknell, MVRDV NEXT (Sanne van der Burgh, Leo Stuckardt, Jaka Korla),Namelok, Giacomo Nanni & Francesca Morini, Carl Rethmann, Eline Wieland / WielandStudio
Jan Knikker, Winy Maas, Fokke Moerel, Suzanne Oxenaar, Jacob van Rijs, Eline Strijkers, Nathalie de Vries, Eline Wieland, Stefan Witteman, Yasutaka Yoshimura
Ludo Groen, Marten Kuijpers, Suzanne Mulder
Aric Chen
Daphne van Schaijk
MVRDV, Geoff Han
Geoff Han
Johannes Schwartz