Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In 2015 verwierf Het Nieuwe Instituut de eerste vierhonderd projecten van het archief van het architectenbureau MVRDV. Talloze verhalen liggen besloten in de vele tekeningen, schetsen, maquettes, foto’s, briefwisselingen en tijdschriften die dit archief vormen. Ter gelegenheid van de tentoonstelling MVRDVHNI The Living Archive of a Studio heeft Het Nieuwe Instituut een aantal medewerkers, stagiairs, opdrachtgevers en uitvoerders uitgenodigd om deze verhalen te ontvouwen en hun ervaringen met de MVRDV-projecten te delen. Hun mondelinge geschiedenissen worden nu aan de collectie – en daarmee aan de geschiedschrijving van het bureau – toegevoegd.

De tentoonstelling MVRDVHNI The Living Archive of a Studio is tot en met zondag 4 september 2022 te bezoeken.

datum
02/09/2022
tijd
19:30 – 21:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Nathalie de Vries

Als mede-oprichter, en de 'DV', van MVRDV, leidde Nathalie de Vries vele succesvolle MVRDV-projecten waarin onder andere vernieuwing van typologieën, open constructiewijzen en de interactie met het publieke domein voorname onderwerpen zijn. De Vries combineert haar werk voor MVRDV met een positie als hoogleraar ‘Architectural Design and Public Building’ aan de Faculteit Bouwkunde van TU Delft. Haar centrale thema in onderzoek, ontwerp en bouwtechniek van het publieke gebouw en de publieke ruimte is ‘Multiplicity in Design.’ In 2021 benoemde de gemeente Groningen Nathalie de Vries tot Stadsbouwmeester. In deze rol adviseert ze over actuele stedenbouwkundige en architectonische projecten en agendeert ze ruimtelijke vraagstukken ter verbetering van de fysieke leefomgeving en de bouwcultuur. Naast haar academische werk geeft De Vries regelmatig en wereldwijd lezingen en jury's.

Janina Gosseye

Janina Gosseye is Associate Professor van Urban Architecture aan de TU Delft. In 2019 was zij mede-redacteur van Speaking of Buildings: Oral History in Architectural Research (Princeton Architectural Press, met Naomi Stead en Deborah van der Plaat), waarin onderzocht wordt hoe door middel van mondelinge geschiedenis andere stemmen gehoord kunnen worden in architectuuronderzoek, theoretiserend over het radicale potentieel van een onderzoeksmethode die in architectuur, en elders, soms als subjectief, ondeskundig en onbetrouwbaar wordt bestempeld.

MVRDVHNI is mede mogelijk gemaakt door:

Alice Bucknell, MVRDV NEXT (Sanne van der Burgh, Leo Stuckardt, Jaka Korla),Namelok, Giacomo Nanni & Francesca Morini, Carl Rethmann, Eline Wieland / WielandStudio
Jan Knikker, Winy Maas, Fokke Moerel, Suzanne Oxenaar, Jacob van Rijs, Eline Strijkers, Nathalie de Vries, Eline Wieland, Stefan Witteman, Yasutaka Yoshimura
Ludo Groen, Marten Kuijpers, Suzanne Mulder
Aric Chen
Daphne van Schaijk
MVRDV, Geoff Han
Geoff Han
Johannes Schwartz