Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

GEANNULEERD
Door de recente ontwikkelingen rondom covid-19 zal deze Studio Visit op een ander moment plaatsvinden.

Studio Visits is een serie avonden die in het teken staat van de hedendaagse architectuurpraktijk, haar uitdagingen en mogelijkheden. Na meer dan een jaar stil te hebben gestaan pakken we meteen groots uit met een Studio Visit+ bij niemand minder dan MVRDV, for Members only! Neem een uitzonderlijk kijkje achter de schermen bij het architectenbureau achter onder meer het Depot Boijmans Van Beuningen, de Markthal en de Boekenberg, neem deel aan een uitdagende workshop onder leiding van de specialisten van MVRDV NEXT en geniet van een spoken-wordoptreden van dichter en muzikant Kay Slice.

Je bent al Member vanaf €35 per jaar (€25 voor Members t/m 27 jaar)! Word nu nog lid en schrijf je in voor deze exclusieve Studio Visit bij MVRDV.

Programma

Jan Knikker, partner en directeur Strategy & Development bij MVRD, geeft een exclusieve lezing over het werkproces van het bureau, hun bijzondere aanpak en hoe de tentoonstelling met Het Nieuwe Instituut tot stand is gekomen.

MVRDV NEXT, een groep specialisten binnen het bureau die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en implementatie van nieuwe technologische ontwerpprocessen, geeft een uitdagende workshop in Het Nieuwe Instituut. Tijdens de workshop geeft MVRDV NEXT een korte introductie op MVRDV Cloud, een interactief onderzoeksinstrument dat speciaal ontwikkeld is om het born-digital archief van MVRDV toegankelijk te maken voor gebruikers en ontwerpers. Verken de Cloud en help nieuwe constellaties te ontdekken. Welke verhalen kunnen nog meer verteld worden?

De Studio Visit+ wordt in stijl afgesloten met een borrel en een bezoek aan de tentoonstelling MVRDVHNI: The Living Archive of a Studio in Het Nieuwe Instituut, waarna na men kan aansluiten bij de Talkshow met alle founding partners van MVRDV, Winy Maas, Jacob van Rijs en Nathalie de Vries, de directeur van Het Nieuwe Instituut, Aric Chen, en onderzoeker en curator Ludo Groen.

MVRDV

MVRDV werd in 1993 opgericht door Winy Maas, Jacob van Rijs en Nathalie de Vries. MVRDV is gevestigd in Rotterdam en heeft kantoren in Shanghai en Parijs. Voor het bureau werken circa tweehonderd architecten, ontwerpers, stedenbouwkundigen. De ontwerpprocessen zijn multidisciplinair en er ligt grondig technisch, creatief en innovatief onderzoek ten grondslag waarbij het bureau klanten, stakeholders en experts uit verschillende kennisgebieden betrekt.

MVRDV produceerde de afgelopen 25 jaar tal van nieuwe bouwtypologieën, stedenbouwkundige plannen en conceptuele visies. De praktijk van MVRDV strekt zich tevens uit tot onderzoek, publicaties en tentoonstellingen. Enkele gebouwen uit het verleden zijn Villa VPRO (1993), een herdefinitie van de werkruimte van de publieke omroep; het Nederlandse paviljoen voor de Expo 2000 in Hannover, bestaande uit een stapeling van Nederlandse landschappen; de Markthal (2014) en Depot Boijmans Van Beuningen (2021).

Studio Visits

Sinds 2018 organiseert Het Nieuwe Instituut een serie avonden in samenwerking met een architectenbureau, waarbij het bureau optreedt als gastheer. Op het programma staan een rondleiding, een presentatie, een open gesprek en een borrel. De bijeenkomsten fungeren als katalysator voor debat en discussies over architectuur, voor het bedenken van strategieën voor stedelijk beleid, voor samenwerking, voor vormen van solidariteit, vriendschap en concurrentie, en – waarom ook niet? – voor de laatste roddels op het gebied van architectuur. De Studio Visits voerden al onder meer langs Powerhouse Company, LOLA Landscape Architects, UNStudio, PosadMaxwan, KAAN Architecten en Inside Outside. 

Members

Deze Studio Visit+ is speciaal voor Members van Het Nieuwe Instituut, een actieve groep design-, architectuur en digitale cultuurliefhebbers. Als Member ontvang je exclusieve uitnodigingen voor openingen, lezingen, Studio Visits, cultuurexcursies en feestelijke evenementen, kortingen op Thursday Night Live! evenementen, bij NAi Boekverkopers en Het Nieuwe Café, en gratis toegang tot Het Nieuwe Instituut en Huis Sonneveld. Je bent al lid vanaf €25 per jaar! Word nu nog lid en schrijf je in voor deze exclusieve Studio Visit bij MVRDV.

datum
15/11/2021
tijd
15:00 – 17:00
taal
Engels
verder deze avond

18:30-19:30: Talkshow: MVRDVHNI

locatie

MVRDV
Achterklooster 7
3011 RA Rotterdam

toegang

For Members Only

Bij aanmelding via de ticketlink wordt je lidmaatschap gecontroleerd. Als je nog geen Member bent ontvang je van ons een aanbod.
 

Voor dit evenement is het tonen van een coronapas verplicht.

MVRDVHNI is mede mogelijk gemaakt door:

Alice Bucknell, MVRDV NEXT (Sanne van der Burgh, Leo Stuckardt, Jaka Korla),Namelok, Giacomo Nanni & Francesca Morini, Carl Rethmann, Eline Wieland / WielandStudio
Jan Knikker, Winy Maas, Fokke Moerel, Suzanne Oxenaar, Jacob van Rijs, Eline Strijkers, Nathalie de Vries, Eline Wieland, Stefan Witteman, Yasutaka Yoshimura
Ludo Groen, Marten Kuijpers, Suzanne Mulder
Aric Chen
Daphne van Schaijk
MVRDV, Geoff Han
Geoff Han
Johannes Schwartz